15 Maj

Nu är det drygt en vecka kvar till tävlingen och 8b är mer laddade än någonsin! Den gamla bollkastaren är sig fortfarande lik eftersom att den legat hemma hos en i klassen, men vi har planer på att byta ut fjädrarna i bollkastaren eftersom de blir mindre effektiva ju mer de används och de blev ganska uttöjda efter att ha deltagit i regionstävlingen. I den nya bollkastaren har vi därför undvikt fjädrar, men bestämde oss ändå för att använda gummiband trots risken för att de ska tappa sin elasticitet.

På grund av tidsbrist och mycket stress har en av våra klasskompisar fått förtroendet att fortsätta bygga på den nya bollkastaren hemma utöver att jobba på den i skolan så att vi hinner klart i tid. Stora delar av klassen är frånvarande av olika skäl och arbetet med bollkastarna saktas in, men vi gör vårt bästa.

Vi kommer också i mån av tid att byta ut den gamla bollkastaren och bygga en ny, liknande bollkastare med vissa förbättringar och materialbyten. Våran idé är att bl.a använda en metallpinne som avfyringspinne istället för den nuvarande träpinnen. Metallpinnen gör att friktionen mot tuben minskar, i jämförelse med träpinnen som skapar mycket friktion vilket leder till att det är svårare att mäta ut den kraft som behövs. Metall är också mer hållfast och gör att risken minskar för att den kan gå sönder.

Idag berättade även våran lärare om en eventuell extrauppgift som kan tillkomma om vi går vidare till final. Vi håller nu på att välja ut klassens representanter i den uppgiften.

 

IMG_3156.JPG

Bild: Den gamla bollkastaren under reperation

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s