Fredag 18/5

Nu är det bara 5 dagar kvar tills det bär av mot Norrköping och den stora rikstävlingen. Alla i klassen är super taggade inför tävlingen, förutom att vi kommer behöva åka väldigt tidigt från skolan för att hinna dit i tid. Det kommer vara en trött 8B som anländer till tävlingsbyggnaden på onsdag morgon.

Den nyare bollkastaren, katapulten, har nyss gjort sina första skjutförsök efter de senaste jysteringarna. Klassen bestämde sig för att införskaffa blomkrukorna som angavs i uppgiften, så vi har kunnat öva och testa med dem. Det är ännu osäkert om vi faktiskt ska använda katapulten i tävlingen men bygget fortsätter i snabbt tempo i hopp om att vi ska hinna klart. Problem vi har stött på är att den nya bollkastaren är mer ostabil än vad vi hade tänkt oss, och dens pricksäkerhet lämnar lite att önska, men vi fortsätter att finslipa den så att den ska hinna bli tävlingsredo. Under själva byggprocessen har det framkommit problem med avskjutnings materialet. Först valde vi att använda ett elastiskt band från ett cykelhjul och i början tänkte vi att det skulle vara en bra idé då vi trodde att det skulle vara stabilt och ha mycket lagrad kraft. Dock så hände något oväntat vi skulle prova den  när man väl drog i bandet förstördes den del som suttit fast i bollkastaren så vi valde då att byta material till gummiband. (Ritning kommer i utlägg).

Personerna som ska vara med och representera klassen i frågesportsdelen av tävligen, sitter och pluggar med näsorna begravda i quizer och texter om de olika NO ämnena. Förhoppningsvis lyckas de lära sig tillräckligt mycket för att klassen sak ha en chans på vinst.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s