1 dag kvar!!

Nu är det bara en dag kvar till tävlingen och vi håller på justera de sista detaljerna. Under helgen har vi hunnit klart med katapult bollkastaren och nu vet vi säkert att att vi ska ha med den på tävlingen.

Katapult bollkastaren funkar så att man drar bak en katapultarm av trä, som är fäst längst ner på ställningen med gummisnoddar som gör att den flyger upp igen när man släpper den. Kastarmen dras bak till en liten träpinne som funkar som mätare och stopp som visar hur lågt vi ska dra, och precis ovanför den träpinnen sitter gummisnoddarna, olika många beroende på vilket avstånd vi ska pricka. De gummisnoddarna hjälper också att få katapultarmen att kasta iväg pingisbollen. Pingisbollen placeras i en kork som sitter längst upp på kastarmen som ser till att bollen inte rullar iväg.

Bygget på den nyaste bollkastaren, den som är en förbättrad variant av den gamla, är snart färdigställd. Själva bollkastaren är klar, men rampen som ska hålla uppe bollkastaren är dock inte klar. Men i förhoppningen att vi hinner klart kommer den också följa med till finalen som våran reserv bollkastare.

I detta ögonblick pågår provskjutning med krukorna för att säkerställa att den funkar som den ska. Vi håller även på att ta reda på exakt hur många gummisnoddar som behövs för att pingisbollen ska träffa de olika avstånden.

IMG_6174

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s